FAKTA

Number and names of travelers:
2 adults and 1 baby (Carolin,Ben and Matteo)

Vehicle:
Carado CV540 EDITION15 

Travel period:
2 weeks in June 2022

Traveled kilometers:
approx. 2,000

Startpunkt:
Leutkirch im Allgäu (Tyskland)

Slutdestination:
Elba (Italien)

Stopp på vägen:
Comosjön, La Spezia (Italien)

 

Carolin Färber delar med sig av sitt liv med nästan 150 000 följare på sitt instagramkonto @cocos_wonderland. Tillsammans med sin partner och bebis reste hon till Elba i en Carado husbil – för att ladda batterierna och njuta av livet.

HEJ KÄRA CARO, VÄLKOMMEN TILLBAKA FRÅN RESAN! DU RESTE FRÅN ALLGÄU TILL ELBA. VAD ÄR DET VIKTIGASTE PÅ PACKLISTAN FÖR ER SOM FAMILJ?

 

Eftersom vi reste med vår son var fläkten och markisen väldigt viktiga för oss för att skydda honom från heta temperaturer och få lite lugna, sköna nätter. Naturligtvis är det viktigt att aldrig rikta fläkten direkt mot barnet, det gäller även inne i campingbilen.

VILKEN PLATS KOMMER STANNA KVAR LITE EXTRA I MINNET OCH VARFÖR?

 

Elba är en plats vi kommer att minnas länge. Från klippor och klapperstensstränder till sandstränder, det finns verkligen något för alla. Vi gillade variationen väldigt mycket. Samtidigt har du en fantastisk utsikt över havet och kan se imponerande solnedgångar på kvällen.

FINNS DET NÅGOT SÄRSKILT STÄLLE PÅ RESAN SOM DU SKULLE REKOMMENDERA TILL ANDRA HUSBILSRESENÄRER?

 

För oss var campingen Tallinucci på Elba ett superval. Förutom den fantastiska utsikten tog vi snabbt till oss den typiskt gästvänliga italienska personalen. Det var otroligt rent och hygieniskt överallt så vi kände oss väldigt trygga, speciellt nu när vi har en bebis med oss . Vi skulle gärna återvända dit fler gånger.

VILKEN FUNKTION GILLADE NI BÄST MED ERAN CARADO?

 

Vi gillade verkligen både popup-taket och bakdörrarna. Det fläktade alltid en lätt bris genom husbilen och samtidigt hade man fin utsikt ut ur husbilen.

VILKA VAR FÖRDELARNA MED EN HUSBIL FÖR ER SOM FAMILJ? 

 

För oss var det ett perfekt semesterfordon. Alla tre hade tillräckligt med utrymme på vår sommarsemester. Samtidigt är husbilen manövrerbar och super att köra tack vare sin kompakthet. Och visst påverkar fordonslängden också priset på färjeöverfarten.

 

VILKEN MATRÄTT BLEV FAVORITEN ATT LAGA UNDER SEMESTERN? 

 

Håll det enkelt: Pasta med kapris och oliver var vår favorit genom hela semestern. Lite ansträngning och maximal smak - perfekt för campingköket.

video thumbnail

EFTER ER "SEMESTER PÅ BEGRÄNSAT UTRYMME", HAR DU NÅGRA BRA RÅD OM ATT PACKA SMART?

 

När jag packade fokuserade jag på att packa det mesta i lådor. Detta gjorde det lättare att stuva undan allt. Vi rullade våra kläder för att spara utrymme. Dessutom erbjuder många campingplatser tvättmaskiner, på så sätt kan du ta mindre kläder med dig och istället tvätta efter några dagar.

DET VAR DIN FÖRSTA HUSBILSSEMESTER MED BARN. HAR DU NÅGRA TIPS TILL ANDRA SEMESTERFIRARE SOM RESER MED EN BEBIS ELLER ETT LITET BARN?

 

Det viktigaste, speciellt när man reser söderut, är att de små verkligen skyddas från solen. Vi valde därför medvetet en plats i skuggan och gav indirekt kylning genom fläkten. På stranden hade vi ett strandtält med oss. För resor med baby och småbarn rekommenderar jag en bärsele. Den väger lite och tar knappt någon plats.

HADE NI NÅGRA SÄRSKILDA RUTINER PÅ RESAN? 

 

Vi såg till att ha en viss rutin, speciellt när det gällde att äta. Vi njöt av både frukost och middag i campingbilen. Detta gav dagen en viss struktur – för oss som familj var detta viktigt. Förutom detta var vårt lilla motto på semestern: "Alltid längs havet!"

NEXT LEVEL CARADO

Das Next Level unter den Reisemobilen mit starken Weiterentwicklungen in den Bereichen Sicherheit, Komfort, Funktionalität und Design. Entwickelt, um noch mehr aus Ihrem Urlaub herauszuholen.

Storelocator

Enter your Postcode now and get in soon

Test
Drive
Arrange at the
Carado dealer

Make an appointment with
your nearest Carado dealer

Arrange appointment
Carado
catalogue
Download
your catalogue

Discover the world of mobile travel
from the comfort of your own home.

Download catalogue
Carado
accessories
Optimally
equipped!

Safety you can rely on
and travel in luxury included.

find Accessoires

Ich bin ein Tooltip.