Beskrivelse
 

Antal passagerer:
2 voksne (Marie og Max)

Køretøj:
Carado V132

Rejseperiode:
3 uger i juli 2022

Kilometer tilbagelagt:
ca. 7.000

Udgangspunkt:
Zell am See (Østrig)

Destination:
Lofoten (Norge)

Mellemstop: 
Tyskland, Danmark, Sverige

 

Max Bründl er fotograf og naturentusiast. Som bjerg- og friluftselsker var han på farten sammen med sin kæreste Marie i Carado V132 EDITION15. På deres rejse mod nord kom de forbi Danmark, så videre over Sverige til Lofoten i Norge og til sidst med mange stop på hjemvejen. Mere end 7.000 kilometer og utallige skønne oplevelser senere har Max og Marie fotografier med i bagagen, der viser os smukke Skandinavien.

Vi var mere end spændte på dette eventyr. Selvom vi er meget på farten, var det vores første tur sammen i en autocamper. Så vi stod ikke kun overfor ukendte lande, men også det nye camperliv forude. Men vi var klar på at tage udfordringen op og drage afsted mod nye eventyr. Det var plot: pak sammen, spænd sikkerhedsselen, kør afsted og dyk ned i et nyt kapitel!
Med taske og bagage hentede vi Carado V132 EDITION15 og bevægede os længere og længere nordpå.

AFSTED MOD KØBENHAVN

 

For hurtigt at komme lang væk hjemmefra, tog vi os sammen og kørte kilometer for kilometer til København. Der var vores første stop. Efter 28.000 skridt kendte vi endelig byen ret godt. Du virker næsten ekstraordinær i København, hvis du ikke er på cykel, men til fods. Netværket af cykelstier er sensationelt udviklet. Efter den lange tur fik vi dog stadig mere lyst til at træne til fods. Vi klatrede 400 trin op til Vor Frelsers Kirke for at se byen fra oven, gik gennem smukke haver og besøgte den ene café efter den anden. Om aftenen belønnede vi os selv med en god surdejspizza i restauranten hos en tidligere Noma-kok.

NÆSTE STOP: STOCKHOLM

 

Klokken otte dagen efter var det tid til at gøre klar og sætte sig bag rattet. Næste stop var Stockholm. Der besøgte vi Max' fætter, som viste os Stockholm fra den "lokale side". Solnedgang på klippen, farverige rosenhaver, et besøg på fotomuseet, middag i et traditionelt landsted og super barista caféer (vores personlige præference) med masser af kanelbullar (svenske kanelboller) var på dagsordenen. Med omkring 28.000 skridt igen kunne vi virkelig suge Stockholm til os og vil huske byen mere end positivt. Efter to dage var det tid til at sige farvel og komme videre!

LOFOTEN KALDET

 

Vi kørte tættere og tættere på vores store destination - Lofoten! Efter to dage ved rattet nåede vi endelig frem til naturparadiset. Vejret var bare fantastisk, vi var så heldige! Spektakulære udsigter som i en historiebog, hvide sandstrande som på Hawaii og broer som i San Francisco - alt på disse små øer. Dette dramatiske, karakteristiske landskab overgik absolut vores forventninger! Det får dig til at føle, at du er gået hundreder af år tilbage i tiden, langt fra hverdagen og civilisationen. Decelererende, rørende og autentisk, selvom vi tydeligvis ikke var de eneste campister der. Det gjorde det ikke altid let at finde en pitch, men for det meste havde vi en god næse. Efter fire vandreture belønnede vi os selv med en klassisk fiskeburger (et must deroppe) og tog tilbage til fastlandet efter et par dage. Til dette tog vi færgen fra Moskenes til Bodø og fik igen en smuk udsigt fra havet til Lofotens solbeskinnede bjerge."

KAFFESTOP I TRONDHEIM OG ÅLESUND

 

De følgende dage på fastlandet var temmelig regnfulde, og vi brugte tiden til at afkrydse organisatoriske ting på vores liste. Et par caféstop i Trondheim og Ålesund var dog også et must, idet Marie har en forkærlighed for restauranter og caféer. Trods det dårlige vejr tog vi især Trondheim til vores hjerter – en smuk gammel by med en stor katedral og mange små butikker og restauranter.

MELLEM FJORDE OG GLETSJERE

 

Tilbage til naturen og bjergene var på dagens to-do-liste, hvor vejret igen var mere eller mindre okay. Næste stop var den berømte Geirangerfjord med den imponerende vej Trollstigen. Der boede vi på en lille campingplads ved foden af ​​et vandfald. En sejltur forbi vandfaldene "De syv søstrene" førte os til starten på en dejlig lang vandretur. Vi blev sat af ved kysten, og derfra gik vi stejlt op ad bakke til den gamle gård Skageflå, hvor vi blev belønnet med en fantastisk udsigt over fjorden. Efter to timer blev vi hentet igen med båd og bragt tilbage til Geiranger. Dette var virkelig en anbefalelsesværdig kombination!"

 

Derefter fortsatte vi over utallige gletscherområder og gennem nationalparker i retning mod Aurlandsfjorden, som er en forgrening af Sognefjorden. Vi overnattede direkte ved udsigtspunktet Stegastein. Vi stod på en totalt skrånende parkeringsplads, men selv der var vi ikke nøjeregnende og indså: Vi kan sove i alle stillinger. Sovemaske (i nord virkelig anbefalelsesværdig) på, ørepropper i og lukkede øjne! I Flåm tog vi endnu en vandretur til Brekkefossen-vandfaldet og kørte derefter videre til byen Bergen. Bergen var meget overfyldt og ret stressende, langt fra afslappet slentretur. Vi søgte derfor naturen igen, vandrede til en udsigtsplatform over byen og tog til sidst toget tilbage ned til dalen. Dette var en fin afslutning på turen i byen.

HOTSPOT PREIKESTOLEN

 

Efter det havde vi brug for en lille pause. Vi var allerede tæt på Stavanger, vores sidste destination i Norge. Men vi kunne selvfølgelig ikke gå glip af én ting: nok den mest berømte tur i Norge, vandreturen til klippeplatformen, Preikestolen. Det er bestemt hele turen værd, for uanset hvor fyldt Preikestolen er, er udsigten uforglemmelig. Vi vandrede op kl 20 og havde sektioner helt for os selv. Vi vil derfor anbefale at starte tidligt om morgenen eller sent om aftenen. På toppen var der endda nogen der spillede guitar og sang en sang for os – næsten cheesy!

SIDSTE STOP: STAVANGER

 

Byen Stavanger i sig selv overraskede os virkelig. Så charmerende, farverig og livlig. Små gyder, masser af shopping, gode restauranter og selvfølgelig super caféer. Vi tilbragte også en dag på Sola strand nær Stavanger. På grund af den kraftige vind hober klitterne sig op der, hvorfra man kan se de talrige kitesurfere. Det var tid til at sige farvel til Norge og gå ombord på færgen. Vi overnattede ombord og vågnede tidligt næste morgen i Danmark. Nu var det som i begyndelsen: fartpilot til, kør igennem og afsted hjemad. Vi ses snart igen, Skandinavien!

KONKLUSION

 

Efter vores mening er Carado V132 EDITION15 en rigtig allrounder. Køretøjets merværdi ligger klart i dens kompakthed: Denne Van rummer alt det nødvendige på megen lille plads - uden at skulle gå på kompromis. Sengelængde og frihøjde i autocamperen er tilpasset det kompakte koncept.

Bruseren, madlavningen og selve kørslen fungerede perfekt og overbeviste os. Tømning af spildevandstanken og genopfyldning af ferskvand var ukompliceret selv for nybegyndere som os. V132 er et ideelt køretøj for alle, der ønsker en manøvredygtig, kompakt autocamper, der er nem at manøvrere – også på smallere veje og stejle skråninger.

FIND FORHANDLER

BOOK
ET MØDE
BESØG DIN FORHANDLER
FOR RÅD OG VEJLEDNING

Aftal en tid hos
din Carado-forhandler.

Aftal et møde nu
Katalog
download
Download
oplysninger

Få hurtigt og nemt alt at vide
om vores autocampere.

Infomaterialer
Carado
verden
Fra cykelstativ
til dyne

Opgrader din autocamper
med praktisk tilbehør.

Find tilbehør

Ich bin ein Tooltip.